Forum   Pomoć Prijava Registracija  
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: OP Murphy 2010. 29-30.05.2010.  (Posjeta: 269 )
BENDER
Bog i Batina foruma
Beba Oposum

« : Lipanj 09, 2010, 10:45:43 »

Evo konačno sam uhvatio koju minutu da napravim kratak osvrt susreta!

Početak putovanja mi se nije bas svidio jer je kisa padalo ko' luda! Dolaskom pred SB svanulo nam sunce!

Po dolasku u Sibinj slijedi opremanje, prijava i briefing! Konačno se kreće prema bazi pod vodstvom zapovjednika plave strane Vlade iz Riseva! Dolaskom u bazu postavljamo uporište na jednoj uzvisini gdje se ukopavamo i postavljamo šator!

Nakon postavljanja uporišta dobivamo prvi zadatak, a to je patroliranje terena oko baze sa ciljem pronalaženja neke ekipe! Usput nailazimo na minobacačke položaje i dobivamo zapovijed da iz moramo osigurati pola sata.

U detaljnom pretresu terena dolazimo do jezera i tamo susrećemo neku ekipu na pecanju! Prvo smo pomislili da su to neki rollplay igraći, ali samo skužili da nemaju zaštitne naočale te da su to neki ribići! S kojima se Stari Grom skompao i skoro zaglavio jer smo čuli pocetak priče „Dok smo mi '91“.

Nakon kraćeg odmora uočavamo neki čamac da prelazi jezero i uočavamo da su to neki airsofteri koji se kreću prama našoj strani obale. Uspjeli smo vidjeti pomoću dalekozora da su iz protivničke strane. Rasporedili smo se po obali u i sačekali da iziđu iz čamca i da se čamac udalji od obale! A onda je uslijedilo rešetanje! Svaka čast ekipi koja je iz čamca skočila direktno u vodu do pasa bez j… ti i uz to pružila dostojanstven otpor!

Uz minimalne gubitke krečemo dalje u obilazak terena i vračamo se lagano prema bazi! Usput smo pokušali stupiti u kontakt sa zapovjednikom ali bezuspješno te smo se vratili u bazu! A tamo smo imali što vidjeti baza je bila skoro pusta i saznajemo da su imali okršaj sa crvenima i da su se morali povući na rezervnu bazu koja je bila kod brane!

Uzimamo mali predah, te u dogovoru sa Zrinskima krećemo u akciju onesposobljavanja mash-a protivničke strane! Obilazimo dobar dio protivničke strane ali ne nalazimo niti neprijatelj niti mash! Tu nas napušta dio ekipe koji odlazi doma zbog nekih „razloga“, nastavljamo samo nas četvorica u potrazi za mash-om. Nakon dosta hodanja odlučujemo se vratiti u bazu jer samo lagano izgladnili putem srećemo neprijatelje kao se opuštaju na mostu te se predajemo bez borbe! Dolaskom u bazu privodimo polako veće kraju uz topao obrok i kafence!

Nakon toga odlazim na spavanje jer sam bio skroz umoran a sutradan sam morao voziti! Ali naravno to nije dugo potrajalo jer me probudio rafal a to je jedino značilo da tu noć se bas neću naspavati! Tokom tih napucavanja jedan neprijatelj nas se prišuljao s leđa i uspio killati Starog Groma i Toma (dok sam ja naravno spavao  op.ur.) srećom tu je bio u pripravnosti Bilogorac koji se zavukao pod šatorsko krilo ispod jednog drveta te je uspio likvidrirati neprijatelja! I tako je to trajalo do jutra, malo spavanje, malo pucanja!

Ujutro smo svi bili iscrpljeni nakon noćnog napucavanja ali nas to nije pokolebalo za posljednji juriš na gorkog nam neprijatelja! Vođe timova se dogovaraju da se cijela plava strana podijeli na tri grupe te tako pokušamo dotući neprijatelja!  Dolaskom do zadane nam lokacije postavljamo mash i počinjemo uspon prema točki koju smo trebali osvojiti! Dolaskom do te točke počinje kontakt sa crvenima koji su možda minutu prije nas došli tamo uz hrabru borbu gubimo lijevo krilo tako da nam neprijatelj ulazi sa leđa i lagano nas likvidira jednog po jednog! Krećemo prema mash-u i na pola puta skužimo da nam je mash predaleko te u dogovoru sa Wudoo-om postavlajmo mash na poziciju prošlogodišnjeg  masha.

Nakon odrađenog mash-a krećemo u novi okršaj i na puto Stari Grom saznaje daje postao deda i tu kreće sveopće veselje i Stari uz poklić „Postao sam deda, juriš drugovi“ u maniri Bitke na Neretvi, Novaka i ostalih neznanih junaka, sam juriša na vidno moćnijeg neprijatelja i tu pogiba skupa s nama u epskom pohodu na brdo!

Poslije susreta je uslijedilo lagano druženje, debriefing i klopica!

Sve u svemu odličan susret, pohvale organizatorima i Wudi!
Evidentirano

IN HOC SIGNO VINCES!

GROM
Global Moderator
Odrasli Oposum

« Odgovor #1 : Lipanj 09, 2010, 11:09:00 »

Huh...koliko sam skužio po tekstu odavde i sa ASH foruma po danu baš i niste imali puno šore (izuzev par sporadičnih okršaja) dok je noć bila druga priča.
Jel ima još tko kakvih fotki vezano uz fajt??
Evidentirano

"God save as everyone,
 We will burn inside the fires of a thousand suns,
 For sins of our hands, for sins of our toungs,
 For sins of our father, for sins of our young!"

Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ASK Oposum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Army Green Theme By Wdm2005 © 2008
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!