BILOGORAC
OPOSUM
Beba Oposum
|
 |
« : Travanj 03, 2010, 01:04:36 » |
|
Operacija POSKOK 3 za OPOSUME je započela 19.03.2010.g.Okupljanje za polazak predviđen u 16.30 počelo je u Tapirovom dvorištu(Bilogorac,Grga,Shred) uz nazočnost odbora za ispračaj(tuge u srcu) Đeneral GROM,časnik za PD Stari Jakša i kolega Tapir.Napetost pred polazak pojačava kašnjenje Shreda i spoznaja da njegova šprica tuče u dugim rafalima bez obzira na selektor paljbe(safe,sami,auto).Bez obzira na to krečemo na put prema Zagrebu gdje se sastajemo sa Kapetanom KROKOM i tovarimo opremu u KROKOMOBIL (hvala KROKU na kombiju).Na autoputu kupimo Jocu i oko 19.00 krećemo za Split.Prva stanica Brinje,kava,sok i polazak dalje.U Split dolazimo oko 22.30 i bacamo se na nabavu karata te zasluženi gablec (poznati Splitski čvapi).Dok je došlo vrijeme za trajekt vračaju nas nazad jer prevara sa kartama ne uspijeva(kupili kartu za manji kombi).Na lađi srečemo Sajerete duvdevane te uz pozdrav sa njima provodimo vrijeme na palubi uz limenke "soka".Pri dolasku na Brač normalno fulamo cestu te se nakon kratke vožnje vračamo na pravi put i dolazimo u centar Nerežišća.Sljede prijave za fight i dogovori za ćorku u kombiju ali ugodno iznenađeni dobijamo na korištenje aerobik dvoranu u obližnjoj školi(milina u odnosu na lani).Nakon toga spuštamo se u lokalne ugostiteljske objekte,sljedi klanjanje na oltaru STAROG GROMA,te odlazimo u novo otvorenu ustanovu OPOSUMIMA nepoznatu na cugu.Sljedi runda i uz očekivane napade vojske pristigle ranijim trajektom(sva sreća što smo išli zadnjim)odbijamo ih i "bistre glave" odlazimo na čorku. 07.00 počinju pripreme za fight(punjenje streljiva,vode isl)te odlazak na lokaciju do koje možemo KROKOMOBILOM.T u nam kombi od organizatora odvozi opremu u bazu te saznajemo da igramo na strani NARKOKARTELA sa RIS-evima,ATJ-Split,Sajeret Duvdevan,ASK Karlovac, Crne Udovice ,kolege iz BiH, te još ostali(kog sam zaboravio nek ne zamjeri). U dogovoru oblučujemo da će JOCO bit šef te odlazi na kratki brifing(1 sat)te dobivamo prvu zadaću locirat i zauzet radarsku postaju.U ekipi sa 2 člana ATJ-Split i 3 Crne udovice u roku od manje sat vremena uspješno obavljamo zadaću te držimo položaj do druge zapovjedi.Dok čuvamo položaj radara Grga odlazi nešto naprijed i uočava selo,javlja Joci ali dobivamo zapovjed da se vratimo u bazu.Vračamo se u bazu i nakon par minuta opet dobivamo zapovjed da idemo "otrovat" bunar sa vodom u obližnjem selu oko radara.U međuvremenu dolazi zapovijed da prvo zauzmemo radarsku postaju te krećemo to obavit.OPOSUMSKI izvježbani nos mi govori da tu nešt smrdi i da je moguće da je područje minirano.Prelazimo ogradu radara da nedemo očekivanim putem te izbjegavamo zamke ali otvarajući koverte sa šiframa povlačimo žicu i uz iritantni zvuk PI_PI_PI ginemo nas 4 od mine.Sva sreća MEDIC nas liječi i ostajemo u pogonu i krečemo na zadaču trovanje vode.Uspješno trujemo po svim načelima Ženevske konvencije bunar te se vračamo u radarsku postaju.Osiguranjem radara zapovjednik baze mogao je koristit helikoptersko izvlačenje ljudi na terenu što je i učinio. Sljedi povratak u bazu(nekih 2.5.km.)te nakon kratkog predaha poslani smo u napad NATO baze i dobijamo vodiča Marka.nakon ugodne šetnje(sve su točke bile udaljene oko 2-2.5 km) upadamo u zasjedu pred NATO bazom te nas posmicaše ko zečeve.Opet povratak u bazu u mash. Oko 22.30 nova zadača razmjenit drogu za nešto sa UN-snagama(Poskoci)te opet upadamo u zasjedu na križanju ceste(greška što nismo koristili šumu) gdje dolazi do borbe.Prvi padaju Shred i 1 borac iz Crnih Udovica(išlo nas je 4) pa ja a Kroko uspijeva zdimit u žbunje.Shred,Udovac i ja čekamo na cesti i čekamo razvoj situacije te nam prilazi tip iz protivničke strane da vidi tko smo i Kroko ga sašije sa 50-ak kuglica al on i dalje živi,Odlazi od nas te opet izrešetan skače u zaklon i tek kad je čuo naše prigovaranje zove Medica. Zatim Kroko pretrčava cestu do nas da nas pokuša izlječit te nakon borbe ostaje bez streljiva i biva na prvi zvuk pogođen. Opet hodnja do baze te nakon oživljavanja idemo na spavanac 01.30.(večina snaga u bazi već spava) Sljedi napad na bazu što nas umorne baš i nije previše diralo. 07.00.zadaća postavit zasjedu na mjestu gdje smo sinoć dobili po lampi.Dvosatno čekanje i nailazak prvih Žrtava kad saznajemo da mašinamo naše snage koje se ne odazivaju na dogovoreni znak raspoznavanja i nije im rečeno da smo mi na toj poziciji u zasjedi.Nakon početne zbrke uspostavljamo vezu sa njima i nakon izlječenje krečemo u napad na snage NATO-a.Pri kontaktu dolazi do razdvajanja te u parovima sa ostalim momcima iz NARKOKARTELA krećemo prema protivnicima(nema više neprijatelja po novom). Dočekuju nas jake NATO snage te u gustom grmlju uz jaku volju skidamo dio njih al nas brišu(malo nas jurišalo) To je bio kraj za OPOSUME što se tiče fighta te se vračamo opet u bazu. Sljedeča vijest na radio vezi glasi-ZA SVE SUDIONIKE SUSRETA POSKOK-3 OPERACIJA BIJELI PRAH JE ZAVRŠENA!!! Sljedi raspremanje opreme,teglenje do KROKOMOBILA jer nam nazad nisu vozili i odlazak na ručak. Na ručku klasika-druženje sa ostalim sudionicima opr.POSKOK 3,jelo + bogata tombola(ovaj put Grga nije imo sreće)pozdrav i zahvala organizatora te odlazak . Na trajektu prepričavanje doživljaja i rastanak te put kući-stigli oko 21.00
ZAKLJUČAK:skoro sve zadače obavljene-da nas je bilo više bile bi obavljene sve teren pre dobar"obavezno"probat domačini i organizacija +5
mislim da sam fulo redosljed između trovanja vode i razmjene sa UN-om al mi se neda ispravljat- to je ukratko to
SHRED i KROKO stavite slike + TAPIR moje pošto još uvijek ja neznam kak!
POZDRAV do sljedečeg susreta!!!
P.S.prvi put pišem ovako nešto pa molim ne zamjerite!
|