Forum   Pomoć Prijava Registracija  
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Op.Točka na i - Sibinj 20.12.2009  (Posjeta: 570 )
D-FENS
OPOSUM
Mali Oposum
*

« : Prosinac 23, 2009, 10:55:05 »

Dana 20.12.2009 organiziran je jednodnevni susret u organizaciji ASK Slavonija. Operacija "Točka na I" održan je na terenu uz akumulacijsko jezero Petnja blizu
mjesta Sibinj nedaleko od Slavonskog Broda. Susret je bio tipa "invite only" te su uz ASK Oposum sudjelovali ASK Zrinski, AU Ris i ASK Kobra.

Nekoliko dana prije održavanja susreta vrijeme se pogoršalo. Počeo je padati snijeg, temperature su se spustile ispod ništice, bilo je pravo zimsko vrijeme.
Sve ovo značilo je da 20. za Sibinj moramo krenuti  u ranim jutarnjim satima kako bi stigli na vrijeme.
Polazak je bio predviđen za 06:00 sa benzinske stanice Tifon. Ja sam u Bjelovar došao oko 05:40, od kud sam zajedno s BILOGORCEM tebao ići za Tifon ali smo dobili
poziv da prije toga dođemo u HQ kod GROMA. Na Tifonu se svi okupljamo, te se ja prebacujem s djelom opreme u BENDEROV transporter (gdje ima puno mjesta i grijanje).
Sa benzinske via Sibinj krećemo u sljedećem sastavu: BILOGORAC, S. JAKŠA, VLAJKO ; GROF, GROM, TOM, S. GROM ; BENDER  i D-FENS  Cerim se

1. postaja nam je mjesto Križ gdje trebamo pokupit TIHU. Vani je još mrkli mrak, cesta je puna snijega, smrznuta i skliska, a mi se ne vozimo više od 60 km/h.
Blizu smo Križa, te jedan auto odlazi po TIHU dok ostali ide do naplate postaje KRIŽ gdje malo čekamo. Ubrzo smo ponovo na okupu i pičimo za Kutinu gdje se trebao naći sa 2/3
ove Oposumove ekspedicije.

Sada smo već na autocesti, te se vozimo puno brže (izgleda da ćemo ipak stići prije mraka !  Sirast Kod Kutine silazimo sa E70 te vozimo do OMV-ove benznske postaje. Tamo nas čekaju
SHRED, STRIPY te novi dečki IZZY i BOBBY. Već dosta putujemo pa smo se odmah odlučili i malo okrijepiti. Naručuju se kafe, nesice, čajevi i sendviči za gladne. Nakon 10-tak min. ponovo na put, uz malu izmjenu, TOM se prebacuje u BENDEROV auto (izgleda da mu se nije dao tiskat)  Cerim se

Iz Kutine ponovo na autocestu i gas, treba nadoknadit zaostatak i stići na vrijeme. Po autocesti se ganjamo i jurimo  Cool. Mali problem s jednim od automobila, ništa strašno, već su ponovo na putu. Naš transporter staje na dvije benzinske da kupimo tekućinu za vjetrobranska stakla. Na Ininoj nije bilo!! Blizu Slavonskog stajemo sa strane autoceste da pričekamo ekipu iz Kutine koja zaostaje za "krug" i tu nas je zamalo ralica zatrpala (al je GROM bježao natrag u auto). Silazimo s autoceste i čekamo ekipu koja ubrzo stiže. Sad nastaju problemi, ne zna se kuda dalje, a nemožemo stupiti u kontakt sa organizatorima.

Nakon kratkog olujanja mozgova krećemo u skroz krivom smjeru prema izlazu "Slavonski Brod -ISTOK". Vozimo se po snijegom zametenoj cesti. Netko je zajebo !!  Ali dobro, ubrzo stajemo, okrećemo se i vozimo dalje u suprotnom smjeru  (valjda 1. auto u koloni zna gdje ide)  Š? Dolazimo do benzinske gdje nas čeka auto jednog od organizatora, kojeg pratimo do mjesta održavanja susreta. Napokon dolazimo, mislim da je bilo oko 11:00. Isprike organizatoru !! Ostali airsofteri su već spremni, a mi tek došli. Jezik Valjda nitko nije zamjerio.

Već full opremljena i spremna čeka nas 3/3 Oposum ekspedicije koja je krenula iz Zagreba. Čini mi se da su JOCO i KROKO već  prolazili ovim šorom. Organizator nas vodi u zgradu gdje se možemo spremit i opremit. Užurbano stavljamo svu opremu na sebe, punimo okvire i sl. Imamo dosta problema sa baterijama ali na kraju sve nekako radi. Zrinski i Slavonija su već otišli na svoje položaje, a Risevi i Kobre čekaju nas. Imamo još malo vremena prije polaska, te se ja upoznajem sa dijelom Kobri i kolegi SilinetKnight-u dajem poklon kojeg je Sv. Nikola ostavio za nj u mojoj čizmi  Sirast. Dobivamo zapovjedi za polazak. It is on !! Risevi i Kobre idu prvi. Oposumi, podijeljeni u dva tipa, idu za njima.

Dolazimo pred šumu, a ja  prebacujem na full auto. Dolazimo do našeg MASH-a i nastavljamo se kretati dublje u šumi uzduž velikog brda (K2  Cerim se ) na čijem bi se vrhu trebao nalaziti jedan topnički položaj. Nakon kraćeg hodanja dobivam zapovjed da se pokušam popesti na brdo, te da izvidim situaciju. Krećem prema vrhu ali nakon samo par koraka ekipa ima kontakt i vraćam se u formaciju. Nastavljamo se kretati uzduž brda, te dolazimo do nj kraja s blagom padinom (točka ulaska) po kojoj će se puno lakše doći do vrha. Ekipa stalno ima kontakte, znamo da su gore.

Ponovo dobivam zapovjed da se po strmoj strani probijem do vrha dok će glavnina ljudi manevrirati oko padine te odvratiti pozornost neprijatelja. Polako napredujemo prema gore. Pokušavam se kretati između drveća ali blizu cilja nastaje čistina i mogu ili kroz nju ili zaobilaziti to područje te se udaljiti još nekih 50-tak m lijevo od svojih ljudi. Odlučujem ići naprijed ali to je pogreška! Tek što sam izašao iz zaklona i napravio par koraka prema vrhu, pokosi me rafal bb-a. POGOĐEN!! MEDIC!! Moš mislit kak će doći gore Cerim se
Bleedout time mi je istekao i ja se spuštam niz brdo, te krećem prema MASH-u. U MASH-u sam bio sam, te sam se nakon par min. počeo smrzavat. Nakon 15 min. ubrzanim korakom krećem prema padini. Po dolasku vidim da su moji već blizu vrha, dobro napreduju. Čuju se okršaji, eksplozije petardi! Ja se ovaj put još sporije penjem uz brdo. Dolazim gore, a Risevi, Kobre  i Oposumi slave!! Dio Oposuma rade kružnu obranu (zamjenik vođe tima BENDER izdaje zapovjed) dok ostali dogovaraju daljni plan napredovanja. Krećemo !! Lijevo su Risevi, sredinu drže Kobre, a desno idu Oposumi !! KONTAKT!! U daljini se vide neprijatelji koji se povlače prema posljednjem bastionu za obranu. Vidimo gdje su (znači vide i oni nas), a između dvije vojske klanac. This si it! This is where we fight! This is where they die! Svi žestoko napadamo! Dobro napredujemo i po cijeloj se šumi mogu vidjeti narančaste mrlje. Pogođen sam jednom, pa ponovo. Medic KROKO me heal-a oba puta. Ekipe su potpuno izmješane ali i dalje napredujemo, a neprijatelj je pred slomom. Pogođen sam i treći put! Mrtav sam ali mi se neda sada ići na MASH. POBJEDA!! Samo dva neprijateljska borca su ostala živa i bježe po šumi dok ih 20-tak ljudi naganja. Na kraju odustaju. Svi se okupljamo te se predlaže da napravimo još jedan okršaj na izlasku iz šume ali zbog otkazivanja replika, baterija ništa od toga. Svi se vraćaju prema domu gdje nas čeka nešto fino za pojest i popit, a iz dubina šume se vraća i jedan od dezertera sa medvjedom na glavi (šubara).

Ide klasika. Razmjenjuju se dojmovi, pričaju i prepričavaju se razne situacije. Pričaju se se lovačke priče, tipa: "Ja sam im došao s leđa i njih 20 riješio sam!"  Cerim se
Organizator slika sve na okupu i ekipe pojedinačno. Nažalost nisam prisustvovao slikanju jer sam se što prije želio presvući u nešto suho i čisto ali sam se svejedno uspio vidjeti na par slika. Ljudi se polako okupljau u prostorij za domjenak. Sve fino miriši, klopa će bit super!!  Cerim se Nas par za stolom razgrabili grah sa špekom, wudoo nosi još!!  Namigujem

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kad se podvuče crta, mogu reći da sam odlično proveo dan !! Susret je bio dinamičan i zanimljiv. Nije se odvijao na velikom području ali je ono bilo vrlo zahtjevno, a snijeg je učino igru još boljom i zanimljivijom. Ovom prilikom bi se zahvalio domaćinima ASK Slavonija što su nas pozvali i što su imali hrabrosti organizirati susret u ovakvim sniježnim uvjetima. Onda suigračima Risevima i Kobrama, bez vas ne bi uspijeli,  te protivnicima Zrinskima (i Slavoncima) na žestokom otporu i fair igri. Nadam se da se vidimo na OP Murphy !!

NU-HAAAAAAAAAAJJ !!  :44:

p.s. ovo mi je 1. put da pišem review pa su svi komentari, pohvale i kritike dobrodošli  Smješko

« Zadnja izmjena: Lipanj 30, 2010, 12:27:53 GROM » Evidentirano

IN HOC SIGNO VINCES

D-FENS
OPOSUM
Mali Oposum
*

« Odgovor #1 : Prosinac 23, 2009, 10:58:34 »

Slike od moderatora:

http://picasaweb.google.hr/wudoo2001/OPTockaNaI#

moje slike:

http://rapidshare.com/files/325044952/op_toae_ka_na_i.rar.html

Smješko
« Zadnja izmjena: Prosinac 23, 2009, 11:14:55 D-FENS » Evidentirano

IN HOC SIGNO VINCES

wudoo2001
Beba Oposum
*

« Odgovor #2 : Prosinac 24, 2009, 07:18:42 »

Review ok... slike cu ti zaplijeniti ako nije bad da jos napravim copy-paste na nas sluzbeni web Sirast
Evidentirano
GROM
Global Moderator
Odrasli Oposum

« Odgovor #3 : Prosinac 24, 2009, 12:55:46 »

Review ok... slike cu ti zaplijeniti ako nije bad da jos napravim copy-paste na nas sluzbeni web Sirast

Nije problem.

@D-FENS...dobar review. Definitivno potpuno drugačiji ugođaj je igrati na snjegu.
Evidentirano

"God save as everyone,
 We will burn inside the fires of a thousand suns,
 For sins of our hands, for sins of our toungs,
 For sins of our father, for sins of our young!"

KROKO
OPOSUM
Beba Oposum
*

« Odgovor #4 : Prosinac 30, 2009, 10:09:56 »

Odličan fight, definitivno snijeg podiže igru i bilo je super u bijelim navlakama.

Specijal 'fala generalu Babunu što mi posudio svoju geveru kad je karamela prdnula!
Evidentirano

IN HOC SIGNO VINCES!

WarDog
Beba Oposum
*

www.airsoft-kobra.com

« Odgovor #5 : Veljača 02, 2010, 05:55:06 »

Dobar susret, još bolja ekipa
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP ASK Oposum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Army Green Theme By Wdm2005 © 2008
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!